İLAHİYAT FAKÜLTESİ HOŞGELDİNİZ PROGRAMI

05.10.2012

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, 2012-2013 öğretim yılında yeni katılan öğrencilerine hoş geldiniz programı tertipledi. İlim, Sanat ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu (İSMET)’ nun Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans salonunda gerçekleştirdiği programa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Okumuşlar, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Kırbıyık ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz tanıtım filminin gösterilmesi ve İSMET öğrenci topluluğu başkanı Nurullah Dilek’in katılımcılara yaptığı selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak Türkiye’nin en önde gelen İlahiyat Fakülteleri arasında yer aldıklarını belirtti. Konuşmasında 195’ i bu yıl fakültelerine katılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğinden olmak üzere toplam 560 öğrencinin İlahiyat Fakültesine kayıt yaptırdığını aktaran Arıtan; “İlahiyat Fakültesi olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirebilmek için yeni ders programları hazırlamaktayız. Dil öğretiminin ciddi anlamda sorun olduğu ülkemizde öğrencilerimizin Arapçayı en iyi şekilde öğrenebilmeleri için ana dili Arapça olan öğretim görevlilerini fakültemizde istihdam etmekteyiz. İlerde bu öğretim görevlilerimizin sayısını daha da artıracağız” şeklinde konuştu. Öğrencilerin her türlü sıkıntılarını kendileriyle rahatça paylaşabileceklerini de vurgulayan Arıtan; “İlahiyat Fakültesi olarak öğrencilerimize ciddi anlamda burs imkanı sunmaktayız. İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri olarak bizlerin kapısı öğrencilerimize her zaman açık. Bu nedenle öğrencilerimiz gerek maddi gerekse manevi her türlü sıkıntısını bizimle paylaşabilir” dedi.   

Yaptığı konuşmada öğrencilere seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise İlahiyat Fakültesini önemsediklerini belirterek şunları kaydetti; “İlahiyat Fakültemiz bu yıl 50. Yılını kutlamakta. Böyle önemli bir birikime sahip fakültede okumak büyük bir şanstır. İlahiyat Fakültesinin tüm insanlığa hizmet edecek ilim insanları yetiştirmesini arzu ediyoruz. Bu anlamda da daha iyisini nasıl gerçekleştiririz çabası içerisinde okul yönetimi ve hocalarımızla sürekli istişarelerde bulunuyor ve toplantılar düzenliyoruz.”

Konuşmasında bu gün ki öğrencilerin şanslı olduğunu da vurgulayan Şeker; “Sizler şanslı bir nesilsiniz. Geçmiş dönemlerden ders almak gerekir. Geçmiş döneme ait sıkıntılar bizlere şevk, azim ve çalışkanlık olarak geri dönmelidir ki aradaki boşlukları telafi edebilelim. Bu ülke sizlerden çok şey bekliyor. Bu anlamda zamanınızı iyi değerlendirmeniz ve kendinizi iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Bizim sizden tek isteğimiz bu.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Muhammet Tasa ve Araş. Görv. İrfan Erdoğan’ın da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi eğitimi ve Arapça eğitimi hakkında bilgi verdiği program Türk Sanat Musikisi dinletisiyle sona erdi.

Paylaş