Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği SOBE’de

12.04.2019
Diş Hekimliği Fakültesi

Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile oluşturulan Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfında uzman hekimler otizmli çocukların ilgili tedavilerini gerçekleştirdiler.

Verilen hizmet hakkında bilgi veren Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hazal Özer, otizmli çocuklar için her sene diş taramaları yaptıklarını söyleyerek; “Çocuklarımızın muayeneleri gerçekleştiriyor, gereken diş tedavilerini gezici diş kliniğimizde ya da ihtiyaç halinde hastanemizde gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın yaşam kalite standartlarına destek olmamız açısından diş kontrollerini yapıyoruz. Çocuklar bizi sevgiyle karşılıyorlar. Tabii bu durumdan memnun oluyoruz.” dedi.

Çocukların diş hekimlerine yönelik korkularının yenilmesi anlamında bu faaliyetin önemli olduğunu kaydeden Özer, katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.

Araçta tedavi olan çocuklar da hızlı ve sağlıklı bir şekilde tedavi olabilmenin mutluluğunu yaşadılar.