Gençlik ve Toplumsal Değişim Çalıştayı Başladı

17.04.2015

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi (SADAM) tarafından Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen “Gençlik ve Toplumsal Değişim” konulu Gençlik Çalıştayı başladı.

Açılışta ilk olarak Çalıştay Koordinatörü Doç. Dr. Metin Aksoy konuştu.

Ardından Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi (SADAM) Başkanı ve Üniversitemiz Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker Çalıştay hakkında detaylı bilgiler vererek başladığı konuşmasında: “SADAM toplumda insan kaynaklarının niteliğini artırmak, akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek ve bunun için gerekli olan eğitim, araştırma ve proje etkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan bir kurumdur.” dedi. Türker; SADAM’ın toplumumuzun kökünden aldığı maddi ve manevi değerleri hatırlatarak, bunları geleceğe yaşayarak taşıma amaçlı bir sivil toplum çalışması yürütebilmek için SADAM’ın sahip olduğu umde(ilke)lerini sıraladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de konuşmasında: “Türkiye’de son yıllarda bir farkındalık şekillendi. Bu bizi mutlu ediyor. Neslimizin; bizden sonra bizlerin görevlerini devralacak olan gençlerin, daha nitelikli, daha sorumluluğuna müdrik olmaları için hem sivil toplum kuruluşları, hem hükümet nezdinde ilgili birimler, hem üniversiteler ciddi çaba içerisinde. Bu çabaya emeği geçen gönül dostlarını sevgi ile selamlıyorum. Bu Çalıştaya destek veren tüm paydaşları kutluyorum ve başarılı bir toplantı diliyorum.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen ise; geleceğin gençlerin ellerinde olduğunu belirterek: “Medeniyetimizi, maneviyatımızı yeniden kazanırken güçlü nesillere ihtiyacımız var.” dedi.

18 Nisan Cumartesi günü sona erecek olan Çalıştayda; Üniversitelerden ve sivil toplum kuruluşlarından 96 müzakereci, 18 bilim insanı 5 oturumda konuşacak.

 

Paylaş