Genç İletişimciler Ekoloji Okuryazarlığı ve İklim Haberciliği Eğitimi Aldı

27.10.2022
 

Bir Buçuk Derece, genç iletişimciler için ekoloji okuryazarlığı ve iklim haberciliği eğitimi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Üniversitemiz, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliği ile Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde Konya Bilim Merkezinde gerçekleşti.

İklim Habercileri Konya’da Yetişiyor
‘Bir Buçuk Derece: Ekolojik Okuryazarlık ve İklim Haberciliği Eğitimi’ programına  28 farklı şehirden, 300’ün üzerinde başvuru yapıldı. Başvurular arasından seçilen 24 genç iletişimci, bilim iletişimi alanında iklim haberciliğine ilişkin temel kavramlar ve süreçler hakkında eğitim aldı. Programda podcast, iklim ile ilgili  içerik geliştirme ve infografik oluşturma gibi çeşitli alanlarda atölye çalışmaları yapıldı.


 
“En fazla Bir Buçuk Dereceye Tahammülümüz Var”
'Bir Buçuk Derece'nin dünya için öneminden bahseden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, “Bir Buçuk Derece programıyla genç iletişimciler toplumsal sorunları, yenilikçi iletişim yöntemleriyle doğru bir şekilde aktarma üzerine eğitim aldı. Dünyamızın bir buçuk dereceye tahammülü söz konusu. Bilim merkezinin ev sahipliğiyle gerçekleştirilen bu etkili program için tüm paydaşlara ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Enderhan Koç ise, “Ülkemizde neredeyse her alanda okuryazarlık eğitimi yapılıyor. Bu eğitimler bizler için çok mühim fakat Bir Buçuk Derece’de olduğu gibi multidisipliner bir formatta olması çok daha değerli. Gündemin oldukça hızlı değiştiği ülkemizde, genç muhabirlere yönelik böyle bir programda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.



"RTÜK Olarak Önemli Projelerin İçinde Olmaya Gayret Ediyoruz"
Aile eğitiminin sosyal yaşam için hayati olduğunu kaydeden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Uslu, "Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada çevre, şiddet gibi temel konuların aile eğitimiyle başladığını biliyoruz. Bu noktada, böyle etkili ve nitelikli bir eğitimi gençlere sunmak için bir araya gelen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca bu programın başka etkinliklere de konu olacağını gururla bildiriyorum. Genç iletişimcilerimiz için yenilikçi projelerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Programın çevre dostu bir etkinlik olması adına, program kapsamında ülkemizin farklı illerinden Konya’ya gelen katılımcılar için 24 fidan dikildi. Etkinliğin kapanış programında katılımcılara sertifikaları takdim edildi.


Paylaş