Dünya’nın Öğrencisi İftarımızda Buluştu

18.07.2013

Üniversitemiz, Konya Türkçe Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (TÖMER) Türkçe öğrenimi gören dünyanın değişik ülkelerinden gelen 100 öğrenciyle,  Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde  İslami İlimler eğitimi alan yedi Kübalı öğrenciye Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde iftar yemeği verdi.  Eğitim Fakültesinin havuzlu bahçesinde verilen iftar yemeğine Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Akgün, Genel Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, Fakülte Dekanlarımız, TÖMER Müdür Vekilimiz Doç. Dr. Kemal Özcan, Dini İhtisas Merkezi Müdürü Rıfat Oral ve misafir öğrenciler katıldı.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Akgün, Genel Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. Zekeriya Mızırak’ın masaları dolaşarak  öğrencileri  selamlayıp tokalaşması ile başladı. İftar saatine yakın bir zamanda icra edilen Kur’an tilavetinin ardından akşam ezanıyla birlikte iftar yapıldı. Birlik, beraberlik ve kardeşlik mevsimi Ramazan Ayına uygun bir atmosferde değişik renk ve dillerde öğrencilerin iftar masalarını süslediği yemekte duygusal anlar yaşandı. Somali’den Çin’e, Bosna Hersek’ten Nijerya’ya, Endonezya’dan Fildişi Sahili’ne birbirinden coğrafi konum olarak oldukça uzak olmasına rağmen, Üniversitemiz birimi  Konya TÖMER’de Türkçe eğitimi için buluşan 35 ülkeden yaklaşık 100 öğrenci, Konya’da olmaktan dolayı duydukları memnuniyet ve mutluluklarını dile getirdiler. Yemekte söz alan öğrenciler, “ Ülkelerimizden çok uzaklarda ama oraları aratmayacak muhteşem bir misafirperverlik atmosferinde bulunuyoruz. Bize sımsıcak bir şekilde gönüllerini açan Konyalılara, başta rektörümüz olmak üzere bize emeği geçen üniversiteden hocalarımıza, belediyelerimize şükran borçluyuz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Verilen eğitim sonucunda Türkçe dilini konuşarak ülkelerimizde Türkiye’nin gönüllü birer neferi olacağız. Ülkelerimizde Türkiye’nin en iyi ve en doğru şekilde tanıtımına katkıda bulunarak, bize verilen emeğin hakkını ödemeye çalışacağız. Türkçeyi öğrenmekten dolayı hem çok gururlu hem de çok mutluyuz. Bu vesileyle bir kere daha emeği geçen herkese teşekkürlerimizi, saygılarımızı sunuyoruz” dediler.

Yemekte ayrıca Küba’dan Diyanet Vakfı’nın misafiri olarak Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde İngilizce olarak İslami İlimler eğitimi alan yedi öğrenci de hazır bulundu.  Sekiz aydır Konya’da eğitim gördüklerini ifade eden Kübalı öğrenciler, kendilerine gösterilen ilgi ve sevgiden son derece memnun olduklarını söylediler.  İngilizce olarak Siyer, Fıkıh, İlmihal ve diğer İslami İlimleri öğrendiklerini ifade eden Kübalı öğrenciler; Binlerce kilometre öteden ilim öğrenmek için Konya’ya geldik, gördüğümüz sevgiden dolayı bizler de ilim aşkı yoğunlaştı, bize gösterilen teveccühe karşılık tüm benliğimizle İslami İlimleri en doğru ve en mükemmel bir şekilde öğrenmek için gayret gösteriyoruz. Bizim şevkimizi artırmak için Müdürümüz Rıfat Oral Hoca’nın özel gayretleriyle geçtiğimiz aylarda bir de umre yaptık. Allah’a şükürler olsun ki mübarek beldeleri de görerek ayrı bir mutluluk yaşadık.  Bizlere bu manevi hazları yaşatan herkese şükran borçluyuz. Ayrıca iftarda bizi misafir etme lütfunda bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne de çok teşekkür ederiz diye konuştular.

Öğrencilerin ardından söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker,  Ramazan ayının birlik, beraberlik, hoşgörü, rahmet ve bereket ayı olduğunu belirterek “ Biz dünyanın neresinden olursa olsun Türkçemizi öğrenerek, ülkemizi tanıtmak için fahri temsilcilerimiz olacak olan her öğrenciye kapılarımızı sonuna kadar açıyoruz.  Din, dil, ırk ayrımı gözetmeden dünyaya hoşgörü çerçevesinden bakıyoruz. Konya TÖMER, hem Konya’mızın hem de üniversitemizin dünyaya açılan önemli bir kapısıdır. Bu hizmetin en ideal şartlarda devam etmesi ve öğrenci sayımızın artması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bu gün bura da Kübalı misafirlerimiz de var. Onları da iftar soframızda ağırlamaktan son derece bahtiyarız. Kendilerine de başarılar diliyor, katılımlarınızdan dolayı herkese şükranlarımı saygılarımı sunuyorum ” dedi.

 

 

Paylaş