Çanakkale Ruhu Resim Sergisi AKEF'te Açıldı

15.04.2015

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde “Çanakkale Ruhu” temalı resim sergisi açıldı. Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalının organize ettiği serginin açılış konuşmasını yapan AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık; Çanakkale savaşlarının Türk tarihinde ve sosyal yaşamındaki önemine vurgu yaparak, bu zaferin 100. yılı içerisinde olunmasının önemine dikkat çekti. Çanakkale Zaferi ve benzeri olayların gelecek kuşaklara aktarılmasında sanatın gücüne değinen Kırbıyık; emeği geçen herkese böyle anlamlı bir sergiye katkıda bulunduklarından dolayı teşekkür etti.

Sergide, Resim-İş Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Melek Gökay, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Okur, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Genç, Yrd. Doç. Nihat Şirin ile Araştırma Görevlileri Ahmet Türe ve Hatice Kübra Özalp’in eserlerinin yanı sıra; doktora öğrencilerinden Mehmet Ali Büyükparmaksız, İlyas Sevindik, Yeşim Ermiş; lisans öğrencilerinden Adile Akçakaya, Rıdvan Güney, Mustafa Özkan, Yasemin Akbulut, Nuran Tanrıöver, Hilal Gürbüz, Sami Karakuş, Oğuz Kaleli, Kutluay Kara, Mustafa Mutlu, Dildare Ceviz, Şeyma Arslan, Semiha Kütüğ, İlkay Yıldız, Rukiye Yurttaş, Hasan Ali Avcı ve Selma Yanal’ın eserleri de yer aldı.

AKEF B Blok zemin kat fuaye alanında gösterimde olacak sergi 10 gün süreyle ziyarete açık kalacak