Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye Hizmet Parkı Hizmete Açıldı

26.09.2013

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İtfaiye Eğitim Parkı, İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle açıldı. Büyükşehir Belediyesi Sancak İtfaiye Grubu’nda düzenlenen törene Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Vali Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, oda başkanları, muhtarlar, itfaiyeciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ile başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gece gündüz demeden her türlü şart altında kendi canlarını ortaya atan itfaiyecileri tebrik etti.  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, itfaiye teşkilatını adeta yeniden oluşturduklarını, daha önce 3 eski binada 22 araçla hizmet veren itfaiyenin şu anda şehir merkezinde 5 yeni merkezde, 51 yeni ve modern taşıtla, 300’e yakın eğitilmiş personelle hizmet verdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından hep birlikte kurdele kesilerek İtfaiye Eğitim Parkı’nın açılışı yapıldı. Protokol mensupları daha sonra eğitim parkını gezerek hem bilgi aldı, hem de yapılan tatbikatları izledi. Osmanlı dönemini canlandıran tulumbacıların gösterisinin de yer aldığı programda ayrıca uzun yıllar itfaiyeye hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan personel ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği voleybol müsabakasında birinci olan itfaiye takımına plaketleri verildi

Paylaş