Almanya’nın Aachen İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ajansı’ndan Üniversitemize Ziyaret

18.09.2013

Almanya’nın Aachen şehrinde bulunan Teknolojik Bölgesel Kalkınma Ajansı AGIT heyeti Üniversitemizi ziyaret etti. Rektörümüz  ve Rektör yardımcılarımız tarafından karşılanan AGIT  Genel Müdür Yardımcısı Havva Coşkun, Almanya’nın teknoloji ve sanayide çok önemli bir şehri olan Aachen merkezli AGIT’ in,  bulunduğu bölge ve Alman sanayisine 30 yıldır teknik ve bilgi desteği sunan ve kar amacı gütmeyen  bir ajans olduklarını ifade etti.  AGIT’ in bulunduğu bölgenin teknolojik, ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük ivmeler kattığını bildiren Coşkun; “AGIT;  Belediye, Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Bir devlet bankasının hisselerinden oluşmuş kar amacı gütmeyen ama hizmet amaçlı bir ajansttır. Bu şirketin tecrübelerinden ve kazanımlarından Konya’nın da istifade etmesi için işbirliği önerisi için burda bulunmaktayız. Konya sanayisine, teknolojik katkı sağlamak bir Konya’ lı olarak beni son derece memnun edecektir. “ diye konuştu.

Rektörlük makamında yapılan görüşmede slayt gösterimi ile AGIT’ in yaptığı çalışmalardan örnekler sunan Coşkun, İleri teknoloji  ve bölgesel kalkınma konusundaki birikimlerinden örnekler verdi.  Bu çalışmaların son derece önemli ve faydalı olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Kendilerine yapılan sunum ve uzun yıllara dayanan tecrübeden son derece etkilendiklerini böyle bir tecrübe birikiminden Konya’nın mutlaka yararlanmasının gerekliliğini gördüklerini bu nedenle AGIT heyetinin ziyaretlerinden son derece mutlu olduklarını dile getirdi.“  Prof. Dr. Muzaffer Şeker,  Konya adına  teknolojik projelerin hayata geçirilmesi için AGIT’ den istifade etmeyi düşündüklerini bu nedenle de zaman kaybetmeden Konya Sanayi Odası, MÜSİAD Konya Şubesi’yle irtibata geçtiklerini ve oralarda da aynı görüşmeleri sağladıklarını ifade ederek, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Sanayi Odası ve MÜSİAD Konya Şubesi olarak AGIT’ in bilgi ve tecrübe birikiminden istifade edecek bir çalışma içerisine girme konusunda hemfikir olduklarını ve bu konuda da en kısa sürede somut adımlar atılacağını dile getirdi.