Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Orkestrası Konser Verdi

12.04.2015

Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam Etkinlikleri kapsamında; Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Orkestrası konser verdi.

Konevi Kültür Merkezindeki konsere Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Meram Belediye Başkan Yardımcısı Abdi Kalan, AKEF Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bölüm Hocaları ve öğrencilerinden oluşan Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Orkestrası’nın şefliğini Doç. Dr. Zafer Kurtaslan ile Öğretim Görevlisi Yunus Çağlak yaptı.

Konserin solistliklerini ise bölüm hocalarımızdan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Serdar Çakırer (Ud), Öğretim Görevlisi Osman Kürşad Çakır (kanun); öğrencilerimizden Özlem Azılıoğlu (ses), Zülfükar Avcı (bağlama-ses), Emel Mutlu (ses), Habibe Yıldırım (ses), Okan Ertürk (keman), Eren Şimşek (piyano), Meltem Argun (flüt), Serkan Can (gitar), Erdem Taze (cajon), Orhan Fidan (palmas) yaptı. Ayrıca misafir solist olarak Konya Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu sanatçısı Süleyman Yardım (ney) ve Mithat Sönmez (ritim) de orkestrada yer aldı.

Konserden sonra Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Meram Belediye Başkan Yardımcısı Abdi Kalan, orkestra şeflerine hediye takdiminde bulundu.

Rektörümüz konser sonunda yaptığı konuşmada: “Bu konser bizi derin bir seyahate çıkardı. Sonundaki ilahi ile de köklerimize döndük. Performanslarından dolayı tüm öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun selamını ileterek konuşmasına başlayan Başkan Yardımcısı Abdi Kalan ise: “Böylesine güzel bir konseri bizlere yaşattıkları için Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ekibimize ve bu programın düzenlenmesine verdiği destekten dolayı Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Ortak etkinliklerimiz devam edecek.” dedi.

Paylaş