3. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu Gerçekleştirildi

07.09.2023
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Konya Valiliği himayelerinde, Üniversitemiz ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 3. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu düzenlendi. 



Sempozyumun açılış programı Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonu’nda yapıldı. Programda ilk konuşmayı Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit yaptı. İyi bir eğitimcinin en önemli özelliğinin sürekli öğrenmesi, öğretmesi, çağını tanıması ve yaşadığı çağa dair söz söyleyecek nesiller yetiştirmesi olduğunu vurgulayan İl Müdürü Murat Yiğit, konuşmasında “Bu yıl üçüncüsünü düzenlemekte olduğumuz UPUES, bu açıdan çok önemli bilgi ve tecrübe paylaşım platformu olarak eğitimcilerimize sunulmuş özel bir alan olmuştur.  ‘3. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu’nda sunulacak bildirilerin elektronik ortamda yayımlanacak olması da çalışmaların çok daha fazla muhataba ulaşmasına vesile olacaktır” dedi.



Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer de, Necmettin Erbakan Üniversitesinin başarı çıtasının uluslararası alanda yükseliş gösterdiğini belirterek bu başarıda kurumlar arası iş birliğinin büyük önem taşıdığını söyledi. Biçer, UPUES’in de bu iş birliğinin bir sonucu olduğunu aktardı.



Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ise, “ Bir başkent daima başkenttir.” sözüne atıfta bulunarak Konya’nın bu kimliğinden hareketle her geçen gün marka değerini artıran bir şehir olduğunu ifade etti. Dünyadaki genç üniversiteler arasında yapılan başarı sıralamasında Üniversitemizin önemli dereceler elde ettiğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, UPUES 2023’ün düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.



Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya’nın eğitim ve bilim tarihi konusunda çok önemli bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak Konya Büyükşehir Belediyesinin bu konuda yürütülen tüm çalışmalara destek verdiğini kaydetti.



Konya Valisi Vahdettin Özkan da eğitimin tüm sektörlerin gelişmesinde etkili bir role sahip olduğunu belirterek eğitim ve öğretim faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı. Devletin bu noktada çok önemli proje ve faaliyetleri hayata geçirdiğini sözlerine ekledi.  Birbirinde farklı birçok alanda sunumlar yapılacak olan sempozyuma Konya’nın ev sahipliği yapıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özkan, UPUES 2023’ün verimli geçmesini temenni etti.



Açılış programına protokolün yanı sıra akademisyenler ve ülkemizin farklı şehirlerinde görev yapan öğretmenler de katılım sağladı.

07-09 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen sempozyumda; Erasmus, eTwinning, TÜBİTAK, TEKNOFEST, eğitim içerikli üniversite öğrenci projeleri, kalkınma ajansları ile kamu kurum ve kuruluşlarının desteklediği eğitimle ilgili projeler, öğretimde iyi örnekler, eğitimde iyi örnekler ve projelerle ilgili araştırmalar tema olarak işlendi. 

554 katılımcının 178 bildiri sunduğu UPUES 2023, gerçekleştirilen 39 oturumun ardından kapanış programı ile sona erdi.
Paylaş