24. ULUSAL BİYOKİMYA KONGRESİ BAŞLADI

27.09.2012

Türk Biyokimya Derneği’nce organize edilen ve Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ile Mevlana Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “24.Ulusal Biyokimya Kongresi” Dedeman Otel’de başladı. Kongrenin açılışına Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Türk Biyokimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmi Özer, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Türk Biyokimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmi Özer, böyle büyük bir kongreye destek sağlayan Konya’daki 3 üniversitenin yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne teşekkür ederek; “Hoş görü şehri olan Konya’da kongre yapmaktan ayrı bir gurur duyduk. Eskiden olduğu gibi Konya, şimdi de bir üniversite şehri olma yolunda. Bu kongreden sonra sizlerle pek çok etkinlikte yine bir araya gelmeyi arzu ediyoruz. Kongremize destek veren üniversitelerimiz başta olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” dedi.

Derneğimizin Geçmişi Taktire Şayandır

Huzur ve sevgi şehri Konya’da akademisyenleri buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker; “Bugüne kadar Türk Biyokimya Derneği’nin çok sayıda etkinliğine katıldım. Taktire şayan bir geçmişi olan derneğimizden, akademik anlamda çok şey öğrendik. Ortaklaşa yapacağımız yeni etkinliklerde buluşmak dileğiyle” dedi.

Kongrenin İlk Dersi Prof. Dr. Lothar Siekmann’dan

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın konuşmasının ardından protokol üyelerine Türk Biyokimya Derneği yöneticileri tarafından teşekkür plaketi verildi. Kongrenin ilk açılış dersini ise, Joint Commission for Traceability in Laboratory Medicine(JCTLM) Yönetim Kurulu Üyesi ve IFCC Temsilcisi Prof. Dr. Lothar Siekmann, “Tıbbi Laboratuvarlarda İzlenebilirlik-Standardizasyon-Harmonizasyon” konusunda verdi.

28 Eylül’e kadar sürecek kongrede, Prof. Dr. Sevil Atasoy, “Kepçe Kulaktan Kesik Kulağa Biyokriminolojinin Önlenemez Yükselişi”; Kardiyolog Prof. Dr. Sinan Aydoğdu, “Klinisyen Gözüyle Kolesterol Tartışmalarına Güncel Bakış”; nanoteknoloji konusunda başarılı genç bilim insanlarından Dr. Selman Yavuz “Nanoteknoloji, Tıp ve Laboratuvar”; Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Ünlü, “Gıda, Vitamin ve Eser Element Destekleri” konulu sunumlarını katılımcılarla paylaşacaklar.

Ülkemiz ve dünya referans aralık çalışmasının bir parçası olarak Prof. Dr. Kiyoshi Ichihara biyokimyada gelinen durumu anlatacak. Ayrıca Kongrede, Sağlık Bakanlığı temsilcileri ile Sağlık Bakanlığı’nın laboratuvarlara bakış açısı ve laboratuvarların gelecekteki rolleri konuşulacak. Kongre çerçevesinde “Kalite Kılavuzları Temelinde Laboratuvar Hesaplamaları ve Değerlendirmeleri Kursu” ile “Laboratuvarların Yeni Gözdesi Kütle Spektrometreleri ve Klinik Uygulamaları Kursu” düzenlenecektir.

Paylaş