23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tebriği

22.04.2015

"Osmanlı'nın son dönemindeki mecburiyet şeklinde yaşanan savaşlar dönemi bütüncül olarak Kurtuluş Savaşı'dır. Çanakkale Savaşı da bu savaşların içerisinde en önemli kırılma noktasıdır. Bu yüzden Çanakkale Savaşı Zaferinin 100. yıl dönümü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha anlamlı hale getirdi.

Bu yıl; aziz vatanımızı işgal ederek; medeniyetimize, değerlerimize ve istiklalimize kast etmiş istilacı devletler karşısında yürütülen Kurtuluş Savaşı’nı yöneterek zafer kazanan birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yılındayız.

Kurucu bir iktidar olarak yeni bir anayasa hazırlayıp, yeni bir devlet kuran Türkiye Büyük Millet Meclisi; askeri, siyasi ve hukuki olarak pek çok görevi üstlenmiş nadir meclislerden bir tanesidir. Ayrıca böylesi önemli görevler üstlenen bir meclisinin açılış günü olan 23 Nisan tarihi de; tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye edilen tek çocuk bayramıdır.

Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ecdadın torunları sevgili çocuklarımız da, yurdumuzda ve tüm dünyada barış, huzur ve adaletin tesis edilmesi için gereken donanım ve birikime sahip olarak, atalarından aldıkları kutsal değerleri sonraki nesillere aktaracaklardır.

Bu vesile ile başta Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilk Cumhurbaşkanı olarak seçilmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer birinci meclis üyeleri olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; tüm dünya çocuklarının ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum."

Prof. Dr. Muzaffer Şeker

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Rektörü

Paylaş