Temel Eğitim Bölümü

Hakkımızda

Temel Eğitim Bölümü, 1991-1992 öğretim yılında İlköğretim Bölümü adıyla Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesine bağlı olarak açılmıştır. Bölümümüz 2012 yılında fakültemizle birlikte Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne bağlanmıştır.

Bölüm, Okul Öncesi Eğitimi ve Sınıf Eğitimi olmak üzere iki (2) anabilim dalından oluşmaktadır.

Temel Eğitim Bölümü, mesleki açıdan teori ve uygulamayı birlikte yürütebilen, öğrencilerine uygun rol-model öğretmen profili oluşturabilen, gelişmeler karşısında sürekli kendini yenileyen, zamanını verimli bir şekilde planlayıp uygulayabilen, iletişim becerilerini etkin olarak kullanabilen, çağdaş dünyaya ayak uyduran, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı insana, topluma ve doğaya duyarlı öğretmenler yetiştirmeyi hedefler.

Temel Eğitim Bölümünün amacı; değişmekte ve gelişmekte olan eğitim dünyasına, alanında uzmanlaşmış, temel bilgi ve becerilere sahip, başarılı ve çağdaş öğretmenler kazandırmaktır.