Temel Eğitim Bölümü

Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı

Programın Kısa Tarihçesi ve Değişiklikler

Sınıf Öğretmenliği Programı, Milli Eğitim Bakanlığı'na sınıf öğretmeni yetiştirmek üzere Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde 1990 yılında kurulmuş ve 1990/1991 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır. Eğitim Fakülteleri’nin yeniden yapılandırılması çerçevesinde 1998/1999 eğitim-öğretim yılında İlköğretim Bölümü’ne bağlı bir anabilim dalı olmuştur. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nin 2011/2012 eğitim öğretim yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne katılmasıyla birlikte bu üniversitenin bünyesine geçmiştir. 2016 yılında Yükseköğretim Kurumları’nın yapılandırılması amacıyla yapılan değişiklik ile Temel Eğitim Bölümü’ne bağlı olarak Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı adını almıştır.
Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’nın öğrenim süresi sekiz yarıyıl dört yıldan oluşmaktadır. Anabilim dalını kazanan öğrenciler bu süreçte zorunlu meslek bilgisi, genel kültür ve alan bilgisi dersleri ile seçmeli meslek bilgisi, genel kültür ve alan bilgisi derslerini almaktadırlar. 2021/2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı itibariyle Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’nda beş profesör doktor, üç doçent doktor (ikisi yurtdışında görevli), dört doktor öğretim üyesi, bir araştırma görevlisi doktor ve bir araştırma görevlisi olmak üzere 14 öğretim elemanı görev yapmaktadır.
 

Kariyer Basamakları

Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’ndan mezun olanlar sınıf öğretmeni unvanıyla Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı devlet ve özel okullarda öğretmen olarak çalışabilmektedirler. Anabilim dalının lisans programının yanı sıra lisansüstü programları da (tezli ve tezsiz yüksek lisans ve doktora programları) bulunmaktadır. Sınıf Eğitimi mezunları bu lisansüstü programlarda eğitim alarak akademik kariyer yapabilmektedirler.