Temel Eğitim Bölümü

Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı

Programın Kısa Tarihçesi ve Değişiklikler

Okul Öncesi Öğretmenliği Programı, 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi adını alacak olan Konya Üniversitesi bünyesine katılmıştır. Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Temel Eğitim Bölümü’ne bağlı olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin bir parçası olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. 2021/2022 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı itibariyle Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı’nda üç profesör doktor, bir doçent doktor, bir doktor öğretim üyesi, bir öğretim görevlisi doktor ve bir araştırma görevlisi olmak üzere 7 öğretim elemanı görev yapmaktadır.
Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı’nın öğrenim süresi sekiz yarıyıl dört yıldan oluşmaktadır. Anabilim dalını kazanan öğrenciler bu süreçte zorunlu meslek bilgisi, genel kültür ve alan bilgisi derslerini almaktadırlar. Programda, çağdaş eğitim öğretim teknikleri kullanılarak; yaratıcı, yenilikçi ve etkili eğitim öğretim yöntemlerini benimseyen ve bu yöntemleri uygulamak için gerekli alt yapıya sahip okul öncesi öğretmeni adayları yetiştirilmektedir.
 


Kariyer Basamakları

Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı mezunları kreş, gündüz bakımevi, anaokulu, çocuk kulübü gibi resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitimci ve yönetici olarak çalışabilmektedirler. Bunun yanı sıra MEB’e bağlı özel okul öncesi eğitim kurumu açabilmektedirler.
Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarda öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler. Bununla birlikte öğrenciler, Okul Öncesi Eğitimi bilim dalı veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora eğitimi alarak/tamamlayarak yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı olarak görev yapabilmektedir.