Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü 26.02.2010 tarihinde kurulmuştur.
Bölümde Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı bulunmaktadır.

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Fakültemizde yetişecek olan öğretmenlerin, ülkemiz ve toplumumuza yararlı, bilimi rehber edinmiş, çağdaş uygarlık yolunda, Atatürk ilke ve inkılâplarının ışığıyla ilerlemeyi amaçlayan bireyler yetiştirmeyi hedefler.
Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümünün amacı; mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri ve özelliklere sahip, Türkçe eğitimi ve öğretimi ilke, yaklaşım, yöntem ve tekniklerini özümsemiş,  bilimsel düşünen, kendisi ve çevresi ile barışık, etkili iletişim kurabilen, grup çalışmalarına da yatkın, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan, alanındaki yenilik ve gelişmeleri izleyen, öğrenmekten zevk alan, toplumsal sorunlara duyarlı, kişisel ve sosyal sorumluluk alabilen öğretmenler yetiştirmektir. Ayrıca Türkçe eğitimi ve öğretimi için, hem kendi insanımıza, hem Türk dünyasına, hem de Dünya Türkoloji merkezlerine "nitelikli öğretmen, araştırmacı, uzman, bilim adamı" kazandırmaktır. Bilindiği üzere ortaokulların dört yıla çıkmasıyla birlikte ülkemizde ihtiyaç duyulan “Türkçe Öğretmeni” açığı giderek artmaktadır. Bu lisans programının açılmasıyla bu açığın önümüzdeki yıllarda karşılanabilmesi hedeflenmiştir. Bu temel hedef doğrultusunda yetiştireceğimiz öğretmenlerimizin, ülkemizdeki eğitim sorunlarını çözebilecek, çağdaş eğitim-öğretim teknolojilerini en iyi şekilde kullanabilecek yeterliliğe sahip eğitimciler olabilmeleri amaçlanmaktadır.