Ereğli Eğitim Fakültesi
09.04.2016

Biz Kafayı Yeşile Fena Taktık

Ereğli Eğitim Fakültesi Öğrencilerinden Farklı Bir Proje:

“Biz Kafayı Yeşile Fena Taktık”

Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından ortaklaşa yürütülen ve 25 Mart 2016 tarihinde hayata geçirilen proje ile 700 adet fidan; Fakülte öğrencileri, polis okulu öğrencileri ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı bir ağaç dikim etkinliğinde toprakla buluştu.

            Projenin genel amacı dikilen her fidanın koordinatını GPS cihazı ile belirleyerek fidanı diken öğrencinin ismini bu koordinata vermek. Böylelikle öğrenci, isminin verilmiş olduğu koordinat ile ağacının gelişimini internet üzerinden gözlemleyebilecek ve aradan yıllar geçse uydu aracılığı ile ağacının yerini bulabilecek.

            Programa Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Karaman Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, Ereğli Garnizon Komutanı Binbaşı Adem Tol, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Selçuk Peker, POMEM Müdürü Ali Kurbi, Ereğli ve Halkapınar protokolü ve Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri katıldı.

            Yeşil bir Ereğli, yeşil bir Türkiye, yeşil bir dünya için Peygamberimizin “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz.” buyruğundan ilham alarak İvriz Barajında gerçekleştirilen projenin ilçemize hayırlı olmasını istiyoruz. Yeşile attığımız imzayı uydudan takip edecek ve bu projenin benzerlerini öğretmen olarak gittiğimiz başka yerlerde de gerçekleştireceğiz.