Ereğli Eğitim Fakültesi
29.05.2023

Yaz Okulu

Üniversitemiz Senatosunun 29.03.2023 tarih ve 2023/06-03 sayılı kararı ile belirlemiş olduğu “Üniversitemiz Öğrencilerinin Yaz Öğretimi Kapsamında Diğer Yükseköğretim Kurumları Yaz Öğretiminden Ders Alabilmelerine İlişkin Esaslar” çerçevesinde; Fakültemiz öğrencileri 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı sonunda aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde yaz öğretiminden ders alabileceklerdir.
  1. Fakültemiz öğrencileri taban puan şartı aranmaksızın dersin verildiği tüm Devlet yükseköğretim kurumlarından ders alabileceklerdir.
  2. Devam şartı sağlanarak başarısız olunan en fazla 2 (iki) ders alınabilecektir.
  3. Bir sonraki eğitim-öğretim yılı (2023-2024) başında azami süresi dolacak olan öğrencilerimiz için “Devam şartı sağlanarak başarısız olunan en fazla 2 (iki) ders alınabilecektir.” maddesi uygulanmayacaktır.
  4. Yaz öğretimi sonucunda tek dersi kalan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilecektir.
 
İŞLEM SÜRECİ
  1. Öğrencilerimiz yaz öğretimi kapsamında diğer yükseköğretim kurumları yaz öğretiminden alacağı dersleri belirten başvuru dilekçelerini imzalı olarak pdf formatında 21 Temmuz 2023 tarihi mesai bitimine kadar [email protected] adresine e-posta ile göndermeleri gerekmektedir.
  2. Dilekçelerine yaz öğretiminden ders alacağı yükseköğretim kurumunun ilgili derslere ait ders içeriklerini eklemeleri gerekmektedir.
  3. Formata uygun gönderilen dilekçeler ve ekleri İlgili bölümlerce “Üniversitemiz Öğrencilerinin Yaz Öğretimi Kapsamında Diğer Yükseköğretim Kurumları Yaz Öğretiminden Ders Alabilmelerine İlişkin Esaslar” a göre değerlendirilecek, yaz öğretiminden alınacak olan dersin kabul edilip edilmeyeceği belirlenerek e-posta ile öğrenciye bildirilecektir.
  4. Yaz öğretimi sonunda alınan derslerin değerlendirilmesine ilişkin işlemler, “Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi” hükümlerine göre yapılacaktır.
  5. Dilekçe İçin Tıklayınız...