Sürdürülebilir Aile İşletmeleri UAM

Hakkımızda

Sürdürülebilir Aile İşletmeleri Uygulama ve Araştırma  Merkezi  (SAİM) 03.05.021 tarih ve 31473 sayılı Resmi Gazete ile kurularak faaliyetlerini uygulamaya başlamıştır.
 
Merkezin Amacı
Ülkemiz ekonomisine yön veren ve yaygın biçimde görülen aile işletmeleri gerek yapıları gerekse de yönetim biçimleri bakımından diğer işletmelerden ayrılan özellikler taşımaktadırlar. Bu özellikler bazı avantajlar sağlarken bazı da dezavantajlar oluşturmaktadır. Sürdürülebilirlik için bu özelliklerin doğru biçimde algılanması ve yönetilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu işletmelerin yaşam süreleri kurucu/girişimcinin iş başında kalma süresi ile sınırlı kalmaktadır. Kuşaklar arası geçişlerin sancılı olduğu ve çoğunlukla da ikinci kuşağın kırılma noktasını oluşturduğu bu işletmelerde, üçüncü kuşağa geçebilen işletme oranı oldukça düşük sayıdadır. Genel itibariyle de sürdürülebilirlik bu işletmelerde gerçekleşememektedir. Sürdürülebilirlik ve aile işletmelerine dair çalışmaların sınırlı olması nedeniyle “Sürdürülebilir Aile İşletmeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi” (SAİM) kurulmuştur.
Sürdürülebilir Aile İşletmeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin amacı, aile işletmelerinin girişimcilik özelliklerini, temel değer ve kültürel özelliklerini, yaşadıkları temel sorunları, iç ve dış çevre unsurları ile etkileşimlerini sistematik biçimde inceleyecek çeşitli araştırmalar gerçekleştirmek, yayınlar yapmak, eğitimler hazırlamak ve danışmanlık hizmetleri vermektir. Ülkemizde ve yurt dışında benzer amaçlarla kurulmuş diğer araştırma ve uygulama merkezleriyle işbirliği içerisinde çalışmalar yapmak, sürdürülebilirlik için yapılması gerekenleri ortaya koymak Sürdürülebilir Aile İşletmeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (SAİM) hedefleri arasındadır.