Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi
19.11.2014

Uygulamalı Girişimcilik Dersi

Kendi işini kurmak isteyen öğrencilerin girişimcilik için sahip olmaları gereken kişisel özelliklerini ortaya koymak, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmak, uygulamalı olarak bu yetkinlikleri elde etmek amacıyla 2014-2015 eğitim-öğretim yılında fakültemizde “Uygulamalı Girişimcilik” dersi verilmeye başlanmıştır.

İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi gibi daha pek çok (80’e yakın) üniversitede KOSGEB mevzuatına uygun olarak verilen girişimcilik dersi ile öğrenciler kendi iş fikirlerini geliştirebilecek ve iş planı hazırlayıp sunabileceklerdir.

“Yeni Girişimci Desteği” adı altında verilen “Girişimcilik sertifikası” ile girişimciler KOSGEB’den 30.000 TL karşılıksız hibe ve 70.000 TL ye kadar %0 faizle kredi alabilmektedirler. Ayrıca şirket kurulumunu gerçekleştiren girişimciler  ise 500.000 TL ye varan TÜBİTAK desteklerinden yararlanabilmektedirler.