Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi
07.11.2014

57. Alay Sancağı Seydişehirde

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin Sosyal Organizasyon Bilgi İletişim Topluluğu (SOBİT), Anadolu Gelişim Topluluğu (AGT) ile fakültemizin organizasyonuyla hazırlanan 57. Alay Sancağı Devir-Teslim Töreni Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Seyid Harun Veli Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Törene Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, diğer protokol üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sancağın Devir-Teslim Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Selman Türker’in açılış konuşmasıyla başladı. Türker “Sancağın milli şuurun, kültürel değerlerimizin farkındalığını yeniden gençlerimize aşılayacak bir olgu olduğunu ve özellikle globalleşen günümüzde milli şuur ve milli kültürü temsil eden Sancak gibi olgulara daha fazla ihtiyacımız olduğunu ifade etti.

Açıklama: /storage/images/web/news/57.%20Alay%20Sancag%C4%B1%20Seydisehirde-06.11.2014/02.jpg

Daha sonra konuşma yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de “Gelecek kuşakların bu tarihi unutmamasını ve Rabbimizin de bir daha Çanakkale Savaşı benzeri savaşları ülkemize yaşatmamasını temenni ediyorum. Gençlerin Çanakkale Savaşı ile elde edilen istiklalin, bu güzel vatanın kıymetini bilerek bu ülkeye, bu insanlığa hizmet için daha fazla çaba sarf ederek nitelikli insan gücüne katkı sağlayacak, donanımlı bir şekilde ellerindeki fırsatları kullanıp yetişerek, sağlığımızı, birliğimizi, dirliğimizi, bekamızı, kardeşliğimizi koruyarak gelecek kuşakların da bu ülkede insanlığa barış için özel misyon yüklenmiş bu ülkede hep beraber yaşamasını diliyorum.” dedi.

Açıklama: /storage/images/web/news/57.%20Alay%20Sancag%C4%B1%20Seydisehirde-06.11.2014/03.jpg

Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel de konuşmasında; Bugünleri daha iyi anlamak ve geleceğe güvenle bakabilmek için geçmişimizi daha iyi anlamamız gerektiğini söyledi. “Rengini şehitlerimizin kanlarından alan ay yıldızlı al bayrağımıza, minareden çıkan ezan sesine ve bu toprakları bize vatan yapan ecdadımıza karşı sorumluluklarımızın olduğunu ve bu yüzden cennet vatanımızı çok sevmemiz ve çok çalışmamız gerektiğini söyledi.

Açıklama: /storage/images/web/news/57.%20Alay%20Sancag%C4%B1%20Seydisehirde-06.11.2014/04.jpg

Konuşmaların tamamlanmasının ardından, SOBİT Başkanı Esra Tekin konuşmasını yapıp Sancağı öptükten sonra 57. Alay Sancağını AGT Başkanı Mustafa Besim Şendöl’e teslim etti. Şendöl de konuşmasını yaptıktan sonra Sancağı öperek teslim aldı.

Açıklama: /storage/images/web/news/255b13a14ebab3f9b0d827ec05fef35a.jpg

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Kaya’nın konuyla ilgili verdiği konferansın ardından tören sona erdi.

Açıklama: /storage/images/web/news/57.%20Alay%20Sancag%C4%B1%20Seydisehirde-06.11.2014/05.jpg

Açıklama: /storage/images/web/news/57.%20Alay%20Sancag%C4%B1%20Seydisehirde-06.11.2014/06.jpg

Sancak, 16 Kasım’a kadar Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde ziyaret edilebilecektir.