Meram Meslek Yüksekokulu
06.03.2024

YÜKSEKOKULUMUZDA NARKOREHBER SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Madde Bağımlılığı ile Mücadele kapsamında Yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik olarak “Bağımlı Olma, Özgür Ol” mottosula Seminer gerçekleştirildi. Seminer, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Polis Memuru İsmail AKBULUT tarafından verildi.

Üniversite öğrencilerinin madde bağımlığı konusunda farkındalıklarının artırılmasının amaçlandığı eğitimde; bağımlılık yapıcı maddeler, bağımlı kişinin özellikleri, sokak satıcılarının profilleri, narkotik maddelerin sokak adları, narkotik maddelerin ticaret ve tüketiminde kullanılan dil, şüpheli mekânlar, uyuşturucu ile mücadelede uygulanan yasal müeyyideler ve çözüm merkezleri konusunda bilgiler verildi.
Seminer, üniversitemizin akademisyenleri, idari personeli ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti, soru, cevap ve hediye takdimiyle sona erdi.