Meram Meslek Yüksekokulu
05.03.2024

Dijital Çağda Dijital Baskı

 Meram Meslek Yüksekokulu tasarım bölümü grafik tasarım programının düzenlemiş olduğu Dijital Çağda Dijital Baskı konulu seminerimizin konukları sayın Ali KIZILCIK ( Konya Bizim Dijital Matbaacılık şirket sorumlusu)ve Menekşe Özcan ( Grafik tasarımcı)oldu. ....
Öğretim görevlisi Gül Mengeş'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde dijital baskının dünü bugünü ve geleceği hakkında sektörün içinden tecrübelerini yüksek okul hocalarımız ve öğrencilerimiz ile paylaşan Ali KIZILCIK, dijital baskının gelişen dijital çağ ve yeni nesil düşünen gençler ile yeni iş sahaları oluşturduğunu dile getirdi.

Dijital baskının çeşitli alanlarından bahsedilerek tasarımdan çıktıya kadar olan sürecin en iyi şekilde yönetilmesine ve kaliteli bir iş için baskı öncesi hazırlık aşamalarının önemine dikkat çekildi.
Dijital baskının avantajlarının sektörde oldukça yüksek olduğunu dile getiren Ali KIZILCIK, 1 adet baskı alma imkanı dâhi sağlayan bu teknolojinin gün geçtikçe geliştiğini dile getirdi.
Yapay zekanın tasarım sektörüne de el atması ile birlikte tasarımcılarda ; " Yapay zeka tasarım sektöründe tasarımcıların işini azaltır mı? " gibi sorulara cevap arandı ve aslında yapay zekaya yaptırılacak olan çalışmaların yine birer tasarımcı tarafından beğenilerek onaylandığı bir süreç izleyecektir . Hedef kitleyi tanıyan bir tasarımcı yapay zekayı bir çizim aracı olarak kullanacak ve ürünü tüketicinin gözünden değerlendirecektir. İyi bir tasarımcı sektöründe her zaman gözde olacaktır.

 Menekşe Özcan, baskı ve dizgi aşamalarında montajlamanin ve baskıya girecek tasarımlarin teknik usullerinin yönetilmesinin sürecin en önemli ayağı olduğunu dile getirdi. Renk modlarından kesme paylarına , kullanılacak mürekkebin kalitesinden baskı alınacak yüzeyin tespitine kadar her detayın incelikle değerlendirilmesi gibi her detayın önemine vurgu yaptı. Programımız Yüksekokul müdürümüz Sayın Doç. Dr. Süleyman DOĞU'nun plaket takdimi ve Tasarım Bölüm Başkanımız Öğr. Gör. Serpil YAKUT'un teşekkürleri ile sonlandı.