Meram Meslek Yüksekokulu
27.02.2024

Ömür Boyu Sürecek Bir Macera ve Yaşam Biçimi: İzcilik

Meram Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümümüzün düzenlediği 22 Şubat Dünya İzci Düşünce Günü kapsamındaki Eğitimin konuğu Dört Tahtalı Lider Eğitimcisi ve Türkiye İzcilik Federasyonu Teşkilat Kurulu Başkanı Sayın Mahmut KETEN oldu.

Keten, “İzciliğin temel amacının; çocuk ve gencin bedensel, ruhsal, sosyal ve zihinsel yönden gelişmesini sağlamak olduğunu, çocuk veya genci; yurduna, milletine bağlı, bütün insanlara karşı dürüst ve iyi duygulu, iyi karakterli ve toplum içinde yapıcı ruha sahip, saygılı ve disiplinli, özveri sahibi, toplum ve çevre kalkınmasına hizmet eden, kendisi için gerekli el becerilerine sahip, kendine güvenen, sorumluluk almaya hazır, sağlıklı ve olumlu düşünen, tabiat ve kültür eserlerini seven ve koruyan, iyi bir insan ve yurttaş olarak yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Ayrıca gençlerimizin, bağımlılıkla mücadele ve siber suçlarla mücadele kapsamında, izciliğin bu tür kötü etkileyen alışkanlıklardan da uzak durmasında önemli bir yerinin olduğunu da sözlerine ekledi

Program Okul Müdürü Doç.Dr Süleyman DOĞU’nun hediye takdimi ile sona erdi.