Meram Meslek Yüksekokulu
23.02.2024

Meram Meslek Yüksek Okulu Arama Kurtarma Topluluğu, Antalya’daki Sel Felaketine Müdahale Etti

Meram Meslek Yüksek Okulu Arama Kurtarma Topluluğu (MMYO-AKT), 13 şubat günü Antalya’da meydana gelen şiddetli sel felaketinin ardından "AFAD gönüllüsü" olarak bölgeye hızla intikal etti. Öğrencilerden oluşan topluluk, bölgedeki arama ve kurtarma ve temizleme  çalışmalarına katılarak önemli bir görev üstlendi.

Arama Kurtarma Topluluğu Danışmanı ve Öğretim Görevlisi Ali Giray, topluluk üyesi öğrencilerle bölge hakkında bilgi alışverişinde bulundu ve onların özverili çalışmalarını takdir etti. Giray, “Öğrencilerimizin gösterdiği çaba ve fedakarlık bizim için büyük bir gurur kaynağı. Antalya’da son 12 saatte yaşanan ve üç aylık yağış miktarına eş değer sel, bölge halkı için zorlu bir sınav oldu. Arama Kurtarma Topluluğu olarak, ülkemizin nerede bir afet yaşanırsa yaşansın, ihtiyaç duyulan her noktaya hiç düşünmeden hareket ediyoruz ve yardım eli uzatıyoruz.” dedi.

MMYO-AKT’nin bu özverili çalışması, hem bölge halkı tarafından hem de yüksekokul yönetimi tarafından takdirle karşılandı.