Meram Meslek Yüksekokulu
13.01.2024

ŞİVLİLİK

Meram Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) eğitim gören Grafik Tasarımı 2. sınıf öğrencileri, okul yönetimi ve öğretim görevlilerinin destekleriyle geleneksel şivlilik dağıtımını gerçekleştirdi. Konya’da her yıl kutlanan ve mübarek üç ayların başlangıcını duyuran bu etkinlik, öğrencilerin yoğun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Öğrenciler, bu anlamlı etkinlikte ikramlarda bulunarak, toplumun değerlerine sahip çıkan bir nesil olduklarını gösterdiler. Bu güzel geleneği devam ettirmenin gururunu ve memnuniyetini dile getiren öğrenciler, etkinliğin önemine dikkat çekti.

Grafik Tasarımı Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Serpil Yakut ve Öğr. Gör. Hümeyra Uslu Circir’in ortaklaşa yürüttüğü bu proje, hem öğretim görevlilerinin hem de öğrencilerin yoğun ilgisini çekti. Etkinlik, okulda birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirirken, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini de artırdı.

Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağladığına inanan okul yönetimi, gelecek yıllarda da bu tür etkinliklere destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Meram MYO’nun bu anlamlı etkinliği, Konya’daki diğer okullara da örnek teşkil etti.