Meram Meslek Yüksekokulu
28.11.2023

Şehrimi Tanıyorum

Selçuklu Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Şehrimi Tanıyorum” programı çerçevesinde, yüksek okulumuz öğrencilerine yönelik olarak Konya şehir turu gerçekleştirilmiştir. Turda, öğrencilerimiz Konya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini rehberler eşliğinde yakından görme fırsatı bulmuşlardır. Tur kapsamında ziyaret edilen yerler şunlardır:

Mevlana Müzesi: Mevlana Celaleddin Rumi’nin türbesinin ve dervişlerin yaşadığı mekanların bulunduğu müze, Mevlevilik kültürünü ve tasavvuf felsefesini yansıtan birçok eseri barındırmaktadır.
Alaaddin Keykubat Camisi: Anadolu Selçuklu Devleti’nin kurucusu olan Sultan Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılan cami, Selçuklu mimarisinin en önemli örneklerinden biridir. Caminin içinde, Selçuklu sultanlarının ve ileri gelenlerinin mezarları bulunmaktadır.
Kelebekler Vadisi: Konya’nın merkezinde yer alan ve 2005 yılında açılan Kelebekler Vadisi, Türkiye’nin ilk tropikal kelebek bahçesidir. Vadide, dünyanın dört bir yanından getirilen 15 bin kelebek ve 98 bitki türü sergilenmektedir.
Sille Tarihi Kenti: Konya’nın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Sille, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve kültürel çeşitliliği ile dikkat çekmektedir. Sille’de, Bizans döneminden kalma Aya Eleni Kilisesi, Ak Manastır, Sille Barajı, Sille Çarşısı ve Sille Müzesi gibi birçok tarihi ve turistik mekan bulunmaktadır.
Öğrencilerimizin bu turda hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini görmüş olmak memnuniyet verici. Selçuklu Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz.