Meram Meslek Yüksekokulu
25.10.2023

Teknik Saha Gezilerine Devam Ediyoruz

Meram meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı Baskı Teknikleri Dersi kapsamında düzenlediğimiz teknik saha gezilerine devam ediyoruz. İlk gezimizi Dijital baskı alanında hizmet sunan Bizim Dijital matbaaya gerçekleştirmiştik. Bu gezimizde Ofset baskı tekniği ile hizmet sunan Olgun-çelik matbaasını ziyaret ettik. Büsan Organize Sanayi bölgesinde bulunan firma şehir içi ve dışından oldukça yüksek tirajlı işler alarak bölgeye katkıda bulunuyor. Baskı teknikleri dersini teorik olarak işlendikten sonra daha anlaşılır ve kalıcı olmasını sağlamak adına piyasadaki baskı firmalarını gezerek öğrencilerde farkındalık yaratıyoruz. Sahayı ve piyasayı daha iyi anlamlandırma şansı tanıyarak tercih edebilecekleri baskı türüne karar verme yetilerini güçlendiriyoruz. Bire bir şahit oldukları Renk modları, Kalıp alma, forma, montaj gibi kavramları yerinde görme imkanı sağlanıyor. Buda öğrencilerin daha yüksek performanslı işler yapmalarını sağlıyor.