Meram Meslek Yüksekokulu
16.11.2021

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü Uygulama Eğitimlerine Devam Ediyor

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de (COVID 19) salgınının yaygınlaşmasına bağlı olarak toplumun her alanında olduğu gibi eğitim alanında da bazı değişim ve dönüşümlere sebep olmuş; söz konusu gelişmeler, yükseköğretim kurumlarımızı da etkilemiştir. Bu süreçte Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümü derslerini, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile koordineli şekilde yürüttük. Pandemi sürecinde tüm kurallara hassasiyetle uyarak bu süreci başarılı bir şekilde yönettik.

Eğitimlerin yüz yüze olarak gerçekleştirilmesi hem mesleki beceri anlamında hem de öğrencilerin itfaiyeye adaptasyonu anlamında olumlu sonuçlar ortaya koyar. Bu bilinçle pandemi kurallarına hassasiyetle dikkat ederek, özverili bir şekilde, zorlu şartlarda derslerimizi yüz yüze yaparak bu süreçten alnımızın akıyla çıktık. Mezun olan öğrencilerimizden ülkemizin değişik şehirlerine atananlar oldu. Pandemi sürecindeki zorluğa rağmen yüz yüze yapılan uygulamalı dersler hem atanırken hem de göreve başladıklarında mezun öğrencilerimizi bir adım öne çıkarmıştır.