Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
25.02.2024

Havacılık ve AR-GE Topluluğu etkinliği - öğrencilere model uçak yapım kursları düzenlenmektedir.

Fakültemizin Havacılık ve AR-GE Topluluğu bünyesinde, öğrencilere pratik deneyim kazandırmak amacıyla öğrencilerimize model uçak yapım kursları düzenlenmeye başlamıştır. Başlangıçta, "Uçuş Mekaniği ve Performansı" konulu bir online eğitim verilmiştir. Ardından, farklı sınıf düzeylerinden öğrencilerin katılımıyla model uçak yapım kursları düzenlenmektedir. Bu kurslar, deneyimli eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilmekte olup, öğrencilere model uçak tasarlama ve üretme becerilerini geliştirme imkanı sunmaktadır.

Kurs sürecinin bir parçası olarak, öğrencilerin tasarladıkları uçakları okul pistinde test etmeleri sağlanmaktadır. TEKNOFEST yarışmalarına hazırlanan öğrenci takımları için özel toplantılar düzenlenmektedir.

Havacılık ve AR-GE Topluluğu'nun düzenlediği etkinlikler, öğrencilerin havacılık alanındaki bilgi ve becerilerini artırmalarına ve kariyerlerine katkıda bulunmalarına yardımcı olmaktadır.