Üniversitemizde Online Kayıt İmkânı

26.08.2014

Türkiye geneli 32 üniversitenin ilk kez dahil olduğu online kayıt sisteminde Üniversitemiz de yer alıyor. 2014 ÖSYS ile Üniversitemiz yükseköğretim programlarına yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri artık E-DEVLET üzerinden de yapılabilecek.

Üniversitemiz, bu yıl 26 Ağustos ve 2 Eylül tarihleri arasında ilk defa yapılacak olan e-kayıt (online kayıt) uygulaması ile ilgili yaptığı açıklamada:

- Online kayıt, öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak Ön Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra belirtilen tarihler arasında E-Devlet kapısı üzerinden yapılabilecek.

- Özel yetenek sınavları ile yerleşenler ve ikinci öğretim öğrencileri hariç olmak üzere isteyen adaylar (normal öğretim öğrencileri), aynı tarihler arasında E-DEVLET şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden giriş yaparak “e-hizmetler” bölümü altında yer alan ‘ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında “ Üniversite E-Kayıt” seçeneğini tıklayarak online kayıt yapabilecekler.

- Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra barkotlu çıktı belgesinin mutlaka alınması gerekmektedir.

- Öğrenciler www.konya.edu.tr web sayfamızda duyurular kısmında yer alan online kayıtla ilgili açıklamaları mutlaka okumalı.

- Kayıt işlemini online (e-devlet) yapan öğrenciler 01-10 Eylül 2014 tarihleri arasında gerekli belgeleri teslim etmek ve ders kaydı yapabilmek için aşağıda belirtilen adreslere belgeleri şahsen teslim etmek zorundadır.

Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi Akyokuş

Tel: (0 332) 223 65 07

İlahiyat Fakültesi