Üniversitemiz Spor Şenlikleri Halı Saha Futbol Turnuvasıyla Başladı

21.04.2014

Üniversitemiz tarafından düzenlenen ve bu yıl 2’incisi gerçekleştirilecek olan "Spor Şenlikleri" heyecanı 21 Nisan 2014 Pazartesi günü Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi arasında yapılan erkek halı saha futbol müsabakası ile başladı.

Halı Saha Futbol, Basketbol ve Masa Tenisi branşlarındaki müsabakalar, 14 Fakülte ve Yüksekokulun katılımı ile gerçekleştirilecek. 12 Mayıs 2014 tarihine kadar devam etmesi planlanan turnuvada basketbol erkek 10 takım, halı saha futbol erkekte 13 takım, masa tenisi bayanda 8 sporcu ve masa tenisi erkeklerde 24 sporcu mücadele edecek.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ramazan Şener, "Spor Şenlikleri" kapsamında düzenlenen müsabakalarla ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: "Öğrencilerin beden sağlıklarını korumak ve geliştirmek, spora ilgi duymalarını sağlamak, enerjilerini bu olumlu yöne yöneltmek, boş zamanlarını değerlendirmek için ilgi duydukları spor dalında çalışmalarını sağlamak, Üniversitelerimizin en önemli görevleri arasında yer alıyor. Günümüzde spor, kaliteli yaşamın bir parçası ve en yararlı sosyal etkinliklerden birisi olarak kabul ediliyor. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilecek olan müsabakalar da sporculardan beklentilerimiz, öğrencilik vakarına uymayan tutum ve davranışlardan uzak, dostluk ve arkadaşlık duygularının yoğunlaştığı, seyir zevki yüksek müsabakalarla izleyicilere keyifli anlar yaşatmalarıdır. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz."

Turnuvanın Teknik Bilgileri

Takımların kadro sayısı 12 kişi olup, sahada oynayacak futbolcu sayısı ise 1+6 kişidir. (1 kaleci 6 oyuncu) oyuncu değiştirme sayısı 3 kişi ile sınırlıdır. Değişen oyuncu tekrar oyuna giremez. Oyun içerisinde değişiklik yapılabilir. (kaleci-oyuncu gibi) Takımlar en az 6 oyuncu ile maça başlayabilir.  6’dan az oyuncu ile maç yapılamaz ve o takım hükmen yenik sayılır.  Maç süreleri; 25+25=50 dakikadır.

 

 

Paylaş