Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Çek Cumhuriyetinin Plzen Üniversitesi ile İşbirliği İmkanlarını Görüştüler

02.02.2014

Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ve Prof. Dr. Birol Akgün akademik işbirliğini geliştirmek üzere Çek Cumhuriyetine ziyarette bulundular. Çek Cumhuriyetinin en güçlü teknik altyapısına sahip üniversitelerinden biri olan tarihi Plzen Üniversitesini ziyaret eden Rektör Yardımcıları Üniversitenin araştırma labaratuarlarını inceleyerek,  yetkililerle görüştü. Heyette yer alan Konya belediyesinden yetkililerle birlikte Pzen sehrinde bulunan ve Konya Büyükşehir Belediyesinin Tramvaylarını da üreten Skoda Transportation firmasını da ziyaret ettiler. Gezinin son derece verimli geçtiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Çek Cumhuriyetinin eski Doğu Avrupa ülkeleri içinde teknik olarak oldukça gelişmiş bir endüstriyel altyapıya sahip olduğunu ve özellikle Almanya ile de ciddi ortaklıkları olduğunu söyledi. Plzen Üniversitesi ile Skoda firmasının da AR-GE alanında ciddi ortaklıkları olduğunu ve özellikle enerji ve makine mühendisliği alanında işbirliği yapmayı planladıklarını belirtti. Rektör yardımcısı Prof. Birol Akgün' de geziye Konya Büyükşehir Belediyesinden Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu başkanlığında bir heyetle beraber gittiklerini ve Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi' nden Doç. Dr. Ömer Faruk Keser’in de katıldığını belirtti.  Prof. Akgün, Plzen Üniversitesi ile görüşmelerin başarılı geçtiğini ve hem genel işbirliği antlaşması hem de Erasmus antlaşmasının imza sürecinin çok yakında tamamlanacağını ve böylece akademik personel ve öğrenci değişiminin de hemen başlayabileceğini söyledi.