Üniversitemiz, Endonezya’nın Darüsselam Üniversitesi İle İşbirliği Antlaşması İmzaladı

24.12.2013

Endonezya’nın köklü üniversitelerinden biri olan Darüsselam Üniversitesi heyeti Üniversitemizi ziyaret etti. Darüsselam Üniversitesi Rektör Yardımcısı başkanlığında beş kişiden oluşan heyet; Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Akgün, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. A.Saim Arıtan ve öğretim üyeleri ile ortak toplantı düzenlediler. Özellikle Arapça eğitimi alanında işbirliği yapmak istediklerini dile getiren heyet başkanı Prof. Dr. Ahmad Hidayatullah Zarkasyi, Türkiye’deki üniversiteler ile işbirliğini genişletmek istediklerini söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin uluslararası bağlantılarını hızla geliştirdiğini, Endonezya ile olan eğitim ve araştırma işbirliği için sürekli davet aldıklarını ve kendilerinin de Darüsselam Üniversitesi’ni ziyaret edeceklerini söyledi. Üniversite yönetimleri hediye teatinde bulundular.