UNİKOP Öğrenci Çalıştayı Düzenlendi

26.12.2013

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde 26 Aralık 2013’te KOP Bölgesel Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından  “Öğrenci Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştaya Selçuk Üniversitesi Rektörü ve UNİKOP Kurucu Başkanı Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve UNİKOP üniversiteler öğrenci konsey başkanları katıldı.

Çalıştayda, UNİKOP üniversiteler öğrenci konsey başkanları sunumlarını gerçekleştirdiler.

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Abdullah Yusuf Koç yaptığı sunumda şunları belirtti: “UNİKOP bölgesi üniversitelerinin kalkınması adına çalışmalar yapılması için toplandık. Üniversiteler bünyesinde sosyal sorumluluk projelerinin oluşturulmasının sağlanmasını ve bu faaliyetlerin birlikte karara bağlanabileceği birliğin kurulmasını istiyoruz. KOP bölgesinde yer alan üniversitelerle beraber öğrenciler arasındaki oryantasyonu sağlamak amacıyla ortak aktiviteler yapılmalı. Bölgedeki öğrencilerin uyumu bölgenin kalkınmasına da etki edecektir diye düşünüyorum. KOP bölgesinde başarılı aktivitelere imza atan ve başarılı uygulamaları ile standartların üzerine çıkan öğrenci konseylerinin veya topluluklarının yaptıkları organizasyonların devamının sağlanması amacıyla UNİKOP tarafından ödüllendirilmesi gerekir. Bu ödüllendirmeler öğrencilerin çalışma isteğini arttıracaktır. Hızlı karar alınabilmesi için belirli aralıklarla öğrenci konseyi başkanları kendi üniversitelerinde ev sahipliği yapabilmeliler. Ortaya konan fikirlerin hayata geçmesi adına böyle bir çalışma yapılabilir. Bölgelerin daha hızlı kalkınması ve mevcut nitelikli iş gücü ihtiyacını sağlamak amacıyla öğrencilerin alanlarına yönelik fiziki yapıları ziyaret ederek alanları hakkında yerinde gözlem yapıp bilgi sahibi olması sağlanabilir. KOP bölgesini kapsayan üniversitelerin tanıtımı ve bulundukları şehirlerin kültürel özelliklerini aktarma amacıyla fuar alanları oluşturulabilir. KOP bölgesi üniversitelerin öğrenci istek ve şikâyetlerinin değerlendirilebileceği ortak bilgi havuzu oluşturulabilir. Bu sorunları ortak bir havuzda toplayarak hızlı kararlar alabilmeyi sağlamamız gerekiyor. Çünkü bir soruna takılıp kaldığımız zaman fikir üretimi ya da diğer bir gündeme geçme olasılığımız o kadar azalıyor. KOP bölgesi üniversiteleri arasında küçük çapta öğrenci değişimleri oluşturulabilir. Engelli öğrenci birlikleriyle irtibata geçilerek engelli öğrencilerimizin fakültelerde eksik olan fiziki ve idari alt yapısının düzenlenmesi ve gerekirse öğrenci konseyleri yaptığı toplantılarda bu birimlerin sözcülerini bulundurmalıdır. Son olarak KOP bölgesinde bulunan üniversitelerde kötü alışkanlıklar hakkında periyodik aralıklarla bilgilendirici seminerler verilmeli.”