TRT Okul Kripteks Yarışması Yeni Bölümü Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonunda Yapılacak

02.01.2014

Tüm Türkiye’deki üniversitelerde titiz ve keyifli bir çekim sürecinin ardından hazırlanan Türkiye’nin bilgiye koşanın kazandığı tek yarışma programı Kripteks bu hafta Necmettin Erbakan Üniversitesine konuk oluyor. 07.01.2014 Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonunda saat 13.00 - 15.30 arasında  yapılacak seçmelerde iki öğrencimiz üniversitemizi temsil edecek.

Bir başlangıç şifresi verilmesiyle başlayan KRİPTEKS’te her şifre bir hedefe yönlendiriyor; şifreler, diğer şifrenin gizli olduğu yeri işaret eden bir dörtlükten ibaret, dörtlüğün içeriği de bulunması istenen yerin tarihi; efsanesi veya hikayesinden bir kesit ama adı üzerinde şifreli, şifreleri çözmek için kıyasıya yarışan yarışmacılar hem tarihi bilmek, yaşadığı yeri tanımak ve pratik olmak zorundayken; bir yandan da cep telefonu kullanmadan söz konusu ilde kendilerine verilen 100 TL ile hareket etmek zorunda kalıyorlar. Çağın iletişim kaynaklarını kullanarak hazıra kaçmadan analitik düşünmek zorundalar. Birbiri ile yarışırken bir yandan rekabetin aslında sportmence olduğunda dostluk olduğunu, belki de her gün önlerinden geçip öylece gittikleri yerlerin tarihi ve kültürel derinliğini öğreniyorlar.

Eğer sizlerde heyecan, serüven, hareket ve eğlence arıyorsanız,

 Şifrelerin gizeminde kaybolmak istiyorsanız, Büyük Ödüle kimin sahip olacağını merak ediyorsanız “Kripteks”i sakın kaçırmayın!

“Kripteks”, Her Cuma 22:50’de TRT Okul’da….  

Yarışmaya müracaat etmek isteyenler aşağıdaki linklerde  örneği bulunan müracaat formu ve muvafakatnameyi doldurarak, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi sekreterliğine bırakabilirler.

/storage/files/web/news/kripteks/yar%C4%B1smac%C4%B1%20kat%C4%B1l%C4%B1m%20formu%20ve%20muvafakatname.pdf

/storage/files/web/news/kripteks/Mueracaat%20formu_Sayfa_2.jpg

 

Paylaş