Tıptan Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Bölümlerine Yeni Atılım

12.02.2014

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimlik binasında düzenlenen toplantıyla, Fakültenin Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bölümünde yapılan yenilikler basına tanıtıldı. Toplantıda Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Çoçuk Hematoloji Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümran Çalışkan,  Dekan Yardımcısı ve Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Rahmi Örs,  Başhekim Yardımcısı  Prof. Dr. Kadir Durgut, Hastane Başmüdürü, müdür yardımcıları, Başhemşire  ve akademisyenler hazır bulundu.

Basın Toplantısında Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Prof. Dr. Ümran Çalışkan ve Prof. Dr. Rahmi Örs, yapılan yenilikler ve atılımlarla ilgili açıklamalarda bulundular. Açıklamaların ardından yenilenen ve Türkiye’de en iyi, en kapasiteli hale getirilen Çocuk Hematoloji Onkoloji merkezinin kurdela kesimi yapıldı.

Hastanenin Yeni Atılımları Şöyle : Yeni çocuk hematoloji polikliniğimiz; 3 adet poliklinik, bir adet 9 yataklı transfüzyon ünitesi, bir adet 12 kişilik kemoterapi uygulama odası, müdahale odası, kemoterapi hazırlama odası, bilimsel aktiviteler için bir adet seminer salonu içermekte olup, mevcut haliyle Türkiye’nin en modern sayılabilecek hematoloji polikliniklerinden biri haline gelmiştir. Yeni çocuk hematoloji servisimiz, 18 hasta kapasiteli olup, servis içinde müdahale odası, kemoterapi hazırlama odası, annelerin çocuklarına yemek hazırlayabilmeleri için mutfak dahil pek çok imkanı barındırmaktadır. Tüm servisin taban ve bütün duvarları antibakteriyel olacak şekilde boya ve malzeme kullanılarak yeniden düzenlenmiştir. Hasta odalarımız 2 kişiliktir. Ayrıca hasta odalarının içinde mikrobik havayı sürekli temizleyen bir dışa akım sisteminin de kurulması ile hastalara daha iyi hizmet verir konuma gelmiştir. Hematoloji bölümümüz, başta lösemiler olmak üzere her türlü habis hematolojik hastalıklar, bunun yanı sıra her türlü selim kan hastalıklarının da tanı ve tedavisi hususunda uzun yıllardır Konya ili ve yakın çevredeki illere hizmet veren tek hematoloji birimidir.”

Çocuk Hematoloji ve onkoloji ayaktan tedavi merkezi inşaatı  Toplamda 300 metrekare inşaat alanına sahiptir. Yapı karkası çelik konstrüksiyon malzeme ile yapılmıştır. Yapının iç mimarisi sağlık bakanlığı mimari uygulama yönetmeliğine göre planlanarak yapılmıştır. Toplam inşaat maliyeti kdv dâhil 470.230,00 TL dir.

Çocuk hematoloji servis tadilat işi  F blok 2. Katta bulunan çocuk hematoloji servisinin tadilatı hastane atölye imkânları ve dışarıdan hizmet alımı ile koordineli bir şekilde planlanarak kısa zamanda bitirilmiştir. Toplamda 380 m2 inşaat alanı yenilenmesi yapılmıştır. Mevcut hasta odaları ve yan mahallerin tüm tesisat altyapıları yenilenmiş. Tüm imalatlar atölye çalışanlarının gece gündüz çalışması ile 3 hafta gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır. Dışarıdan alınan hizmet bedeli kdv dâhil 50.740.00 TL dir.

Paylaş