Tıp - Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde UÇEP 2014 Taslağını Değerlendirdi

10.04.2014

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi toplantısının dokuzuncusu, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında gerçekleştirildi.

8 Nisan tarihinde yapılan toplantıda diğer gündem maddelerinin yanısıra ağırlıklı olarak Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi ve Ulusal Çekirdek Eğitimi Programı (UÇEP) 2014 versiyonu tanıtıldı ve değerlendirmeye alındı.

Çekirdek Eğitim Programının önümüzdeki yıl uygulamaya konulmasının yanısıra Nisan ayı sonuna kadar değerlendirmelerin komisyona ulaştırılarak son şeklinin verilmesi karar altına alındı. Toplantı sonrası alınan kararlar ve ekleri, Üniversitelerarası Kurul Genel Sekreterliğine teslim edildi.

İKÇÜ Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Tıp Fakültesi Dekanlar Konseyi Dönem Başkanı Prof. Dr. Muhammed Güven,  Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yağmur Şener, İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Akar, Tıp - Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi üyeleri, ile üniversitelerin sağlık alanında eğitim veren fakülte dekanları, sağlık bilimleri enstitüsü müdürleri, yüksekokul müdürleri ile temsilcileri katıldı.