Tıp Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

01.07.2014

Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı mezuniyet töreni coşkulu bir törenle yapıldı. Mevlana Kültür Merkezinde yapılan törene Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Muhsin Kar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Başhekim Prof. Dr. Hamdi Arbağ,  Dekanlarımız, Öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı kürsüye gelerek selamla konuşması yaptı. Öğrencilerin bir ömür insanlığın hizmetinde olacaklarına inancının tam olduğunu vurgulayan Özkağnıcı konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Büyük özveri ve sabırla tamamladıkları eğitimlerinin ardından Tıp dünyasına hizmet etme şerefi kazanan değerli öğrencilerimizi tebrik ederek, onlara eğitimleri boyunca desteklerini esirgemeyen fedakar ailelerini kutluyorum. Bu zamana kadar yoğun bir tempoda çalışarak kazandıkları mesleki kazanımlarını bundan böyle insanlığın hizmetine sunarak kendilerini geliştirecekler. Hayatları boyunca kendilerini yetiştiren hocaları ve ailelerine sadık olmalarını ve mesleki donanımlarının artırmak için özverili çalışmalarını bir an olsun bırakmamalarını diliyor, herkese selam ve saygılarımı sunuyorum."

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker'de yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi: " Zor ve yorucu bir eğitimin ardından hekimlik unvanı kazanan kıymetli genç hekimlerimizi tebrik ediyorum. Onların eğitimlerinde gece ve gündüzlerini harcayan çok değerli ailelerine, emeği geçen hocalarına da şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki mezun kardeşlerimiz bundan böyle insanlığa hizmet etmenin en şereflilerinden biri olan hekimlik mesleğini bir ömür layıkıyla yerine getireceklerdir. İnsana hizmet, Hakk'a hizmettir. Bu dusturla bakıldığı zaman, bir hastanın derdine çare, hastalığına şifa olabilme gayreti mutlulukların en güzelidir. Hekimlik mesleğinin etik kurallarını bütün hayatınız boyunca gözardı etmeyeceğinize eminim. Birazdan yapacağınız hekimlik yeminine de sonuna kadar sadık kalacağınızdan da şüphem yok. Sizlere bundan sonraki hayatınızda da başarı ve mutluluklar diliyor, başta aileniz olmak üzere, üzerlerinizde emeği olan tüm hocalarınıza selam ve saygılarımı sunuyorum. Dün aramızdan ayrılan emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Orhan Demirel ve hayatını kaybetmiş tüm hocalarımızı da Rahmetle anıyor, sevenlerine başsağlığı diliyorum."

Dönem birincisinin konuşmasının ardından diploma törenine geçildi. Dönem birinci,ikinci ve üçüncüsüne diploma ve plaketleri Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından verildi. Daha sonra okul numaralarına göre kürsüye gruplar halinde çağırılan öğrencilere, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Öğretim Üyeleri tarafından diplomaları takdim edildi. Diplomaların takdimi sonrası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Odabaşı tarafından okunan hekimlik yemini tekrar edilerek, hekimliğe adım atıldı. Tören öğrencilerin hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesi ve kep fırlatmalarıyla sona erdi. 

Törende Tıp Fakültesinden bu dönem sonunda emekliye ayrılan hocalarımıza da Rektörümüz tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Mezuniyet Yemeği; Tıp Fakültesi bahçesinde İftar yemeği olarak ikram edildi.

 

Paylaş