Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nde ( SEDEP ) Muhteşem İkinci Yıl Finali

10.06.2014

Üniversitemiz ve Selçuklu Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP) Selçuklu Belediyesi hizmet binası yanında geçekleşen yılsonu etkinliğine; Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurettin Ulaş, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, EDAM Genel Koordinatörü ve çocuk edebiyatı yazarı Alparslan Durmuş, TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Yazar Vural Kaya, Sunucu- Manken Vatan Şaşmaz, sanatçı Alper Kış, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.  

Proje kapsamında; sorumluluk, yardımseverlik, adalet, dostluk, doğruluk, sabır, saygı ve öz denetim değerlerinin olduğu 8 temel değer öğrencilere anlatılırken yıl içinde yapılan çarpıcı etkinliklerle de projede farkındalık oluşturuldu. Okullarda başarı ile uygulanan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) muhteşem bir finalle ikinci yılını tamamladı. Program süresince gün boyu 46 bin 800 kişinin katıldığı yılsonu şenliğinde, palyaço ve maskot gösterilerinden tahta bacak gösterisine, sinema ve çizgi film çadırından hatıra fotoğraf çekme standına kadar birçok etkinlik gerçekleşti. Ayrıca gün boyu devam eden etkinlikte, Tarçın ve arkadaşları, Caillou ve arkadaşları orkestrası, Volkan Abi ve Çocuk Şarkıları ve mini sirk grubu ile katılımcılar doyasıya eğlendi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: “Projemize her yıl ilgi aratarak devam ediyor. İnşallah çocuklarımız sadece sınav başarısı ile değil iyi bir insan olma yolunda da değerler kazanacak. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nden çok şey öğrendiler ve öğrenmeye devam edecekler. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Necmettin Erbakan Üniversitemize, öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve SEDEP’i sahiplenen tüm Selçuklu’ya teşekkür ediyorum. ” dedi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin Selçuklu’da başarı ile uygulanması için gayret gösteren proje paydaşları ve velilere teşekkür eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “ Değerler eğitiminin, kültürel mirasımızın her biri altın niteliğinde değerlerinin genç nesillere aktarılması için hazırlanmış özel bir proje olarak uygulanmaya konuldu. Bu projenin gelecek yıllarda da uygulanması için Üniversitemiz adına destek vermeye devam edeceğimizi belirtmek isterim. Türkiye’ye örnek olan SEDEP projesi, desteklerinizle çocuklarımıza güzel insan olmaları anlamında katkı sağlamaya devam edecek.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Öykü”, “Resim”, “Kısa Film”, “Değerli Posterim”, “Değerli Günlüğüm”, “Değerli Maketim” ve “Kartpostal” yarışmalarında dereceye giren okul ve öğrencilerine ödülleri verildi.  

Paylaş