Rektörümüz, Hz. Mevlana’nın 740. Vuslat Yıldönümü Değerlendirme Toplantısına Katıldı

26.12.2013

 26 Aralık Anemon Otel’de “Hz. Mevlana’nın 740. Vuslat Yıldönümü Değerlendirme Toplantısı” yapıldı. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in yanı sıra Konya Valimiz Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, KTO  Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Konya İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli ve basın mensupları katıldı.

 Hz. Mevlana’nın 740. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla yapılan etkinliklerin slayt eşliğinde anlatılmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek şunları söyledi: “Biz bir geleneği yaşatmaya gayret ediyoruz. Konya’yı temsil eden bir kuruluş olarak bu etkinliklerde emeği geçen bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Konya tam anlamıyla programlara adapte olmuş ve alışmış durumda.  Biz bu etkinliklerde üç tespitte bulunduk. Birincisi;  program, Konya halkına mal olmuştur. Türkiye’de hiçbir program, böyle halka mal olmamıştır. İkincisi; Programın kalitesi, katılımı ve çeşitliliği artmıştır. Üçüncüsü ise etkinliklere uluslararası katılım artmıştır.”

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker değerlendirme konuşmasında: “Hz. Mevlana’nın 740. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla yapılan ekinliklerde genel itibariyle bir sayısal ve kalite artışı söz konusu. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu çaba devam edecek. Bu sene çok dolu bir sergi çeşitliliği vardı; fakat sergi sürecine katılmış olan sanatçıların, sergi yerine çok fazla gelen giden olmadığı yönünde üzüldüklerine şahit oldum. Bu sene sergi salonu bu konuda yetersiz kaldı diye düşünüyorum. Konya’nın büyümesi ve bu tür farklı mekânlara sahip olması da önemli. Emeği geçen tüm kamu kuruluşlarına ve akademisyenlere teşekkür ediyorum.”açılamalarında bulundu.

 

Paylaş