Pakistan’da Yılın Bilim Adamı Seçilen Prof. Dr. Tufail Hussain Sherazi Üniversitemizde Seminer Verdi

20.08.2014

Ülkemizde misafir olarak bulunan ve Pakistan’da 2013 yılında “Yılın Bilim Adamı”  seçilen Sindh Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tufail Hussain Sherazi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Konevi Konferans salonunda “The Applications of Nanotechnology” konulu bir seminer gerçekleştirdi. Seminere; Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yağmur Şener, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ve Üniversitemizde bulunan yabancı uyruklu akademisyenler katıldı.

Sunumunu İngilizce yapan ve  nano teknolojisi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tufail Hussain Sherazi sunumunda Pakistan ve Türkiye’de nano teknoloji uygulamaları ve gelişmeleri, Pakistan kültürü ve Üniversitemiz hakkında bilgiler vererek: “Pakistan-Türkiye arasında gerekleşmekte olan bilimsel çalışmalara ilave olarak kültürel ve bilimsel çalışmaları da arttırmak için gerekli girişimlerde bulunacağız. Necmettin Erbakan Üniversitesindeki gelişmeleri dikkatlice ve büyük bir mutlulukla izliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Tufail Hussain Sherazi’ye Plaket takdim eden Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker; ‘Talep olması halinde 15 günde bir ya da aylık olarak bu bilimsel toplantıların düzenlenmesini temenni ederek sunumların Arapça ve İngilizce dillerinde gerçekleşmesini belirterek katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.’

Paylaş