Kutlu Doğum Haftası Açılış Programı

14.04.2014

2014 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Konya İl Müftülüğü ve Merkez ilçe müftülüklerinin ortaklaşa düzenlediği “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konulu açılış programı Konya Ticaret Odasında  gerçekleştirildi. Programa; Konya Valisi Muammer Erol, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş,  Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdür Vekili  Durmuş Ali Karabacak, İl Müftü Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Meram, Karatay  ve Selçuklu İlçe Müftüleri ve Şube Müdürleri, Vaizler Din Görevlileri, Kur'an Kursu Öğreticileri, Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak Selçuklu Hacıveyiszade İmam Hatibi İsmail Önen tarafından Kuran Tilaveti yapıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday: Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed' in Miladi takvime göre doğumunun 1443.yıl dönümünün  14-20 Nisan 2014 tarihleri arasında  her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirtti. Hz. Peygamberin Allah’tan getirdiği mesajları anlamak, sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak, ona duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere toplumsal bilince aktarmak amacıyla 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığımız ve il müftülüklerince bu kutlamaların yapıldığını söyledi. Müftü Özbuğday; Değer bunalımının huzursuzluğu, huzursuzluğun şiddeti, şiddetin ise beraberinde ayrışmayı getirdiğini söyleyerek böyle bir durumun islam dünyası için daha vahim olduğuna dikkat çekti. Müslümanların huzur ve mutluluk içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri  ve sağlıklı aile ve toplum inşa edebilmelerinin belli değerleri hayata geçirmeleriyle mümkün olduğunu söyledi. Bu hassasiyeti dikkate alan Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ki Kutlu Doğum Haftasının ana temasını samimiyet olarak belirlediğini söyleyerek:  “Malesef bugün ihlası samimiyeti ve ne olduğumuzu unuttuğumuz yapaylık ve gösterişin egemen olduğu bir dünyada yaşıyoruz, Kutlu doğum haftasının birbirimize karşı samimi olmamıza, özümüzle sözümüzün içimizle dışımızın bir olmasının sağlanmasına vesile olmasını diliyorum.”  dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker yaptığı konuşmada: Diyanet İşleri Başkanlığının  isabetli bir tercih kullanarak Samimiyet kavramını ön plana çıkardığını belirtti. Samimiyetin  dinimizin esası ve toplumda huzurlu yaşamanın temeli olduğuna değinerek, “ Samimiyet, Aile ve ülkedeki birliğin  güven eksenli teminatıdır” dedi. Rektör Şeker konuşmasını şöyle sürdürdü: “Samimiyetin olmadığı yerde iman şüpheli olup, din de kendi içerisinde risk taşır, samimiyeti bu anlamda iyi anlamamız gerekir. Her yıl kutlamalar için salonlarda bir araya geliyoruz ama; en önemlisi evde ailemizle kutlayabilmektir. Bu konuya hassasiyet göstermemiz gerekir. Asıl önemli olanın ; Ashabın, Hz.Ebu Bekir’in, Hz. Ömer’in, Hz. Osman’ın ve Hz. Ali’nin  Hz. Peygamberi sevdiği, izlediği gibi onu izleyebilmek ve canım, anam, babam sana feda olsun diyebilmektir. Bizlerin bu samimiyeti kendimize göre tartmamız gerekir.  Rabbim Peygamber efendimizin şefaatine nail etsin niyazı ile  Kutlu Doğum Haftasının hayırlara vesile olmasını dileyerek samimiyet içerisinde bir hayat temenni  ediyorum.”

İl Müftülüğünün Türk Tasavvuf ve İlahi Grubu tarafından namelerin sunulduğu  programda ayrıca Vali Muammer Erol ve Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından Müftülük bünyesinde yapılan Hutbe yarışmasında 2.ve 3.olan Atabey Camii müezzini İbrahim Çakmakcı ve  Hocacihan Aydın Camii İmam Hatibi İbrahim Erdinç’e ödülleri verildi. Programın sonunda katılan protokol üyelerine İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından Peygamberimizi temsil eden GÜL takdim edildi.

Paylaş