İslam Tarihi ve Medeniyeti Kaynak Eser Hazırlama Çalıştayı Ev Sahipliğimizde Yapıldı

04.08.2014

İslam Tarihi Derneği’nin (İSTAD) çalışmalarıyla Türkiye çapında yaklaşık 80 bilim adamının iştirakiyle İslam Tarihi Ana Bilim Dalında öğrencilere ve araştırmacılara kaynak oluşturacak eser çalışması yapılmakta. Eserin hazırlık çalışmalarını tamamlamak amacıyla İlahiyat Fakültemizde bir çalıştay düzenlendi. Farklı üniversitelerde görevli 14 akademisyenin katılımıyla ve İSTAD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şeker’in başkanlığında açılışı yapılan çalıştayda; İslam’ın doğuşundan günümüze kadar uzanan İslam Tarihi ve Medeniyetin bir eser olarak hazırlanması ve yayınlanması projesi ele alındı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in ve katılımcıların Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde bulunan misafirhane bahçesinde birlikte yemek yemesinin ardından başlayan ve iki gün süren çalıştaya; Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da ziyaretçi olarak katıldı. Milletvekili İlhan Yerlikaya bu çalışmanın çok önemli olduğunu belirterek çalıştay sonrası hazırlanacak bildiri ve atılacak adımlar konusunda ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını belirtti.