II. Uluslararası İslam Ticaret Hukuku Kongresi Sona Erdi

17.10.2015

Üniversitemiz, Konya Ticaret Odası (KTO) ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve 15-18 Ekim tarihleri arasında devam eden II. Uluslararası İslam Ticaret Hukuku Kongresi sonuç bildirgesinin okunması ve kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Konya Valisi Muammer Erol’un da katıldığı programda “Yeni Ticari Uygulamalar”, “Zekat”, “Faiz”, “Borsa” ve “Sigorta” oturumlarının sonuç bildirgeleri, başkanlığını Prof. Dr. Salih Tuğ’un yaptığı oturumda okundu.

Daha sonra kapanış konuşmalarına geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker programın pek çok açıdan önemli olduğunu vurguladı. “İslam ticaret hukukunda günümüzdeki pek çok sorunu gündeme getiren önemli konu başlıkları içeren ve farkındalık oluşturma adına 19 yıl önceki kararlar tekrar edilse dahi önemli bir programın sonuna geldik.” diyen Şeker, kongrenin işbirliği yapma kültürüne örnek teşkil etmesi açısından da ayrıca değerli olduğunu söyledi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan ise üniversitelerinin tarihi misyonu gereği İslam ticaret hukuku konusunda önemli görevler yapma azmi içerisinde olduğuna dikkat çekti.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk de kongrede Konya iş âlemi adına verimli çalışmalar gerçekleştirildiğini ve iş dünyasının ufkunu açacak bildirilerin sunulduğunu ifade etti. 2019 ve 2023’te de kongrenin gerçekleştirileceğini hatırlatan Öztürk, 2023’teki programın ayrı bir önem arz ettiğini belirtti. KTO Karatay Üniversitesi’nde “İslam Ticaret Hukuku Araştırma Merkezi” kurulma teklifinden dolayı mutlu olduklarını kaydeden Öztürk, burada yapılacak araştırmaların ilerleyen dönemlerde iş dünyasına ışık tutacağını söyledi.

Diriliş Deklarasyonu Yayınlanması Önemli

Kürsüye son olarak Kongre Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit geldi. Kongreyi başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Bayyiğit bu kongrede beklenen amaç ve yöntem doğrultusunda iş dünyasının çağdaş ticari ve iktisadi sorunlarına çözümler üretilmeye çalışıldığını ifade etti. Kongreyi canlı yayınlarla birlikte binlerce insanın takip ettiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit Müslümanların zor durumda olduğunu hatırlattı ve İslam âleminin üzerinde oyunlar oynandığını dile getirdi. Bu kongrenin böyle bir ortamda diriliş deklarasyonu yayınlamasının ciddi önem arz ettiğini ifade etti.

Programa emeği geçenlere hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle kongre sona erdi. 

Paylaş