Gök Kubbe Altında Teravih Namazı Bu Yıl da Yoğun İlgi Görüyor

16.07.2014

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da gelenek bozulmadı. Ramazan ayı boyunca “Gök Kubbe Altında İlahiyat Ramazan Geceleri” programı uygulaması ile İlahiyat Fakültesi bahçesinde açık havada ve yıldızlar altında hatimle teravih namazı kılınıyor.

Açık hava ve serin bir ortamda hatimle kılınan teravih namazına çok büyük bir ilgi olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Ramazan Altıntaş şunları kaydetti: ''Hatimle teravih namazı bu yaz sıcaklıkları da dikkate alınarak, fakülte bahçesinde gök kubbenin altında kılınıyor. Teravih namazı; seçkin hafızlarımızın yanı sıra bu sene Suudi Arabistan’dan misafirimiz olan bir hoca tarafından da kıldırılıyor. Teravih namazı, selam aralarında müezzinlerimizin okuduğu salâvat, ilahi ve kasideler ile cemaate müstesna ve coşkulu anlar yaşatıyor. Ezandan 15 dakika önce fakülte hocalarımız toplumun ihtiyaç duyduğu, özellikle ahlaki konuların ele alındığı vaazlar veriyor. Vakit geldiğinde çam ağaçları arasında saf tutan cemaat, hafifçe esen rüzgâr eşliğinde namaza duruyor. Namaz devam ederken çocuklar da alanın diğer bölümünde arkadaşlarıyla vakit geçiriyor. Dualar, ilahiler ve çocuk sesleri eşliğinde kılınan namazın ardından kimi aileler fakülte bahçesinde oturup çaylarını yudumluyor.”

İlahiyat bahçesinde Ramazan ayının başından bu yana bay bayan günde ortalama 1250 kişi teravih namazını eda ediyor.

Teravih namazı sonrası cemaate Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Gül Şerbeti ikram ediliyor.