Filistin İkrâ Cemiyeti Heyetinden Üniversitemize Ziyaret

25.08.2014

Filistinli lise ve üniversite öğrencilerine eğitim ve yardım faaliyetlerinde bulunan İkrâ Cemiyeti Başkanı Dr. Eymen Süleyman ve Müdürü Feyyaz Zeki, Rektörümüz Prof. Muzaffer Şeker'i makamında ziyaret etti. Heyette, ayrıca Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde Eski Türk Edebiyatı Anabilim dalında Yüksek Lisans yapmakta olan Sudanlı bir öğrenci de yer aldı.

Türkiye’deki üniversitelere öğrenci göndermek isteyen cemiyet yetkilileri, Üniversitemiz ile Filistin üniversiteleri arasında bir işbirliği ve yardımlaşma protokolü imzalanması talebinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, öncelikle bu kritik günlerde kardeş Filistin halkının, eskiden olduğu gibi, bugün ver her zaman yanında olduğumuzu vurguladı. Ayrıca onlara Konya şehrimizi tanıttıktan sonra, halen Üniversitemizde Lisans ve Lisan üstü programlarda eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler hakkında bilgi verdi. Gayet samimi bir havada geçen bu toplantıya Güzel Sanatlar Fakültemiz Dekanı ve Uluslararası Rumi Medeniyetler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal Kuşpınar da katıldı.

Paylaş