Ereğli Eğitim Fakültemiz İlk Mezunlarına Coşkulu Bir Tören Düzenledi

09.06.2014

Üniversitemiz Ereğli Kampüsü içerisinde faaliyet gösteren Ereğli Eğitim Fakültesi ve Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 eğitim-öğretim yılını tamamladı. Eğitim Fakültesinin ilk mezunlarını vereceği mezuniyet töreni Ereğli kampus alanında yapıldı. Mezuniyet törenine;  Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Emin Aydın veProf. Dr. Tahir Yüksek,Ereğli ve Halkapınar kaymakamları ve Belediye Başkanları ve Ereğli protokolü katıldı.

6 Haziran 2014 tarihinde saat 15.00’te başlayan törende ilk konuşmayı okul birincileri ve ardından sırayla protokol yaptı. Meslek Yüksekokulu birincisi ile Fakülte birincisinin konuşmalarında Ereğli’de eğitim görmekten duyulan memnuniyet ön plana çıkarken protokol konuşmalarına Ereğli’de yüksek öğretimin kalitesinden duyulan memnuniyet ve eksiklerin giderilmesi hususundaki kararlılık dile getirildi. Dekan Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, konuşmasının velilere seslendiği bölümünde “Çocuklarınızı çocuklarımız, emanetinizi emanetimiz gördük, onları ülkeye yararlı, kutsal değerlerimize saygılı insanlar olarak  yetiştirdik, bugün emanetinizi size donanımlı bir şekilde geri teslim etmenin gurunu taşıyoruz” diye konuştu.

Çocuklarının Necmettin Erbakan Üniversitesinde ve Ereğli’de eğitim görmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren veliler ise Türkiye’nin değişik köşelerinden geldiklerini, çocuklarının mezuniyetlerinden mutlu olduklarını belirtti.

Eğitim Fakültesinden mezun olan genç öğretmenler törenin sonunda öğretmen andını okuyarak kep fırlattılar. Tören akşam saatlerinde müzik etkinliği ile devam etti.

 

 

Paylaş