Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü

Hakkımızda

Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü 20.01.2021 tarihinde açılmıştır.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü altında Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı bulunmaktadır.


Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı


Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programına, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk kez öğrenci alımı yapılmıştır.

T
ıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının amacı; sağlık kurumları bünyesindeki tanı ve tedavi laboratuvarlarında hastanın durumu ile ilgili hekimlerin gerekli gördüğü tıbbi analizleri yapan sağlık teknikeri yetiştirmektir.

Tıbbi laboratuvar teknikerleri; hastanelerde, tıp fakültelerinde, özel tahlil laboratuvarlarında, diğer sağlık kuruluşlarının araştırma merkezlerinde, hıfzıssıhha enstitülerinde, gıda sanayii işletmelerinde, tıp alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedir.


Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programına, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk kez öğrenci alımı yapılmıştır.

 

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programının amacı; ileri teknoloji ürünü radyoloji cihazlarının daha nitelikli elemanlar tarafından çalıştırılması, hekim tarafından x- ışınlarının gerek hastalığın tanısında gerekse tedavisinde kullanılması için yürütülen çalışmalarda ihtiyaç duyulan sağlık elemanı yetiştirmektir.

Bu programı tamamlayan öğrencilere ön lisans diploması ve “Radyoloji Teknikeri’’ unvanı verilir. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı mezunları Devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel hastaneler, özel tıp merkezleri ve özel görüntüleme merkezlerinin radyoloji (konvansiyonel radyoloji,  bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans,  anjiyografi, mamografi, fluoroskopi), nükleer tıp ve radyoterapi bölümlerinde "Radyoloji Teknikeri" unvanıyla çalışabilirler.