Bilgisayar Teknolojileri Bölümü

Hakkımızda

Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle 4 Öğretim Elemanı ve 121 öğrencisi ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Bilgisayar Programcılığı Programı, her biri 30 AKTS değerinde 4 yarıyıldan oluşan 2 yıllık bir programdır.

Alandaki güncel gelişmeler ile sektörün talep ve ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak güncellenen Bilgisayar Programcılığı program müfredatı; Programlama Temelleri, Görsel ve Nesne Programlama, Web Programcılığı, Ağ Kurulumu ve Yönetimi, Mobil Programlama, Bilgisayar Donanımı, Grafik ve Animasyon, Sistem Analizi ve Yönetimi konularını kapsamaktadır.

Uygulama gerektiren mesleki dersler ağırlıklı olarak bilgisayar laboratuvarlarında uygulamalı olarak verilmektedir. 

Programın Amacı; Bilgisayar teknolojilerindeki problemleri tanımlama, analiz etme ve çözme kabiliyetine sahip, teknolojideki hızlı gelişmeleri takip eden, yaşam boyu öğrenmeyi ve öğrendiklerini en iyi şekilde uygulamayı hedefleyen, mesleki, ahlaki ve sosyal sorumluluklarını bilen, insana ve doğaya saygılı, takım çalışmasına yatkın vasıflı ara eleman yetiştirmektir.

Programın Misyonu; Alanında teorik bilgilerin yanı sıra yüksek uygulama becerisine sahip, donanımlı ve kendisini sürekli yenileyen, araştırmacı ve üretken bireyler yetiştirmektir.

Programın Vizyonu; Kurumsal kültürü güçlü, sektör ve endüstri ile güçlü bağları olan, mensubu olmaktan gurur duyulan, gelişim ve değişime ayak uyduran bir program olmak.